Novinky v aplikaci – únor 2023

1 min.
31. 1. 2023

Vítáme nové klienty

PKV Build, Delikomat, Edua Group, Nadace EP Corporate Group a další.

Témata měsíce

Konec otrocké administrativy v HR – Pilotní provoz

HR je oblastí, kde digitalizace může přinést zásadní efekty. Umožní soustředit se na činnosti s přidanou hodnotou – náborem či rozvojem zaměstnanců atd.

Proto přinášíme nový způsob, jak v HR elektronicky podepisovat – Vzory HR dokumentů. Lze ho využít při samostatném použití Signi i při propojení s vybranými HR systémy.

Více v nápovědě. Zatím je tento způsob k dispozici zájemcům v pilotním provozu. V případě zájmu nás kontaktujte na sales@signi.com.

Nechte za sebe pracovat digitalizátora

Potřebujete zavést digitální podepisování ve vaší firmě,  oddělení nebo nové agendě? Nevíte jak začít, chybí vám čas a/nebo zdroje?

Pronajměte si naše zkušené digitalizátory/ky pro vypracování úvodní analýzy pro elektronické podepisování. Co získáte:

  • Nižší riziko neúspěchu digitalizace.
  • Zrychlí se nasazení a omezí se nároky na vaše lidi.
  • Nižší celkové náklady na projekt.

Více v nápovědě. V případě zájmu nás kontaktujte na sales@signi.com.

Testování na pre-produkčním prostředí

Nová verze Signi je dobrou zprávou, budou k dispozici nové funkce a tedy i nová příležitost na zefektivnění procesů. Pokud na nějakou novou funkci čekáte, uvítáte příležitost si ji otestovat a dát nám zpětnou vazbu ještě před uvedením do běžného provozu.

Každá nová funkcionalita u nás prochází důkladným testováním. I přesto se stane, že se “rozbije” něco co vám již dříve fungovalo. Což je stav, kterému se všichni chceme vyhnout. Proto zákazníkům Signi, kteří mají zaplacenou Rozšířenou podporu nebo u nich běží větší implementační projekt s plánovanými novými funkcemi, dáváme tuto novou možnost.

Více v nápovědě. V případě zájmu nás kontaktujte na sales@signi.com.

Novinky pro uživatele

Vypnutí některých metod prostých podpisů

Dříve jsme rozšířili výchozí metody podepisování v Signi na Stylus, Text a Vložit obrázek. Všechny tři jsou z právního pohledu na úrovni prostý / ostatní. Liší se jednoduchostí použití a mírou identifikace podepisujícího. V některých případech jsou vhodné jen některé z nich. Proto lze nově nastavit, které varianty mají být pro podepisující k dispozici a v jakém pořadí.

Více v nápovědě.

Vylepšený podpis na jednom zařízení

“Podpis na jednom zařízení“ se využije v situacích, kdy podepisující jsou přítomni na jednom místě. Obchodník jedná u zákazníka, manažer přijímá na pracovišti nového zaměstnance, servisní technik předává opravené dílo uživateli.

Související podpisové scénáře mohou být ve větších firmách poměrně složité. Například při najímání zaměstnance může vedení podepisovat pracovněprávní dokumenty před příchodem pracovníka na pracoviště, vedoucí týmu potřebují být informováni po podpisu zaměstnance.

Nově podpis na jednom zařízení může proběhnout kdekoliv v průběhu podpisového scénáře, označí se volbou u podepisujícího.

Jednotné přihlašování  – Single Sign On – SSO

Ve větších firmách se často využívá tzv jednotné přihlášení, Single Sign On – SSO. Uživateli se po přihlášení do počítače zpřístupní všechny aplikace pro jeho práci. Signi nyní podporuje jednotné přihlášení přes Google pro firmy využívající službu Google Workspace.  Podporu dalších služeb např. MS Active Directory připravujeme.

Více v nápovědě.

Vylepšení zobrazení podpisů v dokumentech

Zjednodušit přípravu a podepisování dokumentů, lze nově například tím, že v dokumentu je uveden pouze jeho obsah a Signi vkládá do dokumentu údaje o podepisujících a podepsání.

Více v nápovědě.

Vysvětlující text pro kontrolní list

Do kontrolního listu můžete přidat svůj vlastní “vysvětlující” text. To se hodí v případech, kdy vaše právní oddělení / Compliance nebo některý z kontrolních orgánů má specifické požadavky na obsah auditní stopy dokumentů.

Více v nápovědě.

Přehled rozšiřujících funkcí přímo v aplikaci

Digitalizace přináší efektivitu, pokud “stroje pracují za nás”. Jednou z cest ke zvýšení efektivity je použití placených funkcí v Signi. Nyní je jejich popis dostupný přímo v aplikaci Sign v levém navigačním panelu.

V případě zájmu o ně nás kontaktujte na sales@signi.com . Těšíme se.

Další novinky

  • Jednodušší změna navrhovatele – Už vybraného navrhovatele můžete nyní změnit jedním klikem. Zrychluje se odbavení dokumentu například pokud vy dokument zakládáte, ale někdo jiný za navrhovatele podepisuje jako první.
  • Nové jazyky – Signi si s Vašimi klienty nově umí povídat i bulharsky a rumunsky.
  • Barva podpisu textem – Podpis textem v nastavení v účtu uživatele nyní bere v potaz nastavenou barvu.
  • Snadné filtrování expirovaných dokumentů – Do levého menu v přehledu dokumentů nyní přibyly i expirované dokumenty.
  • Nový přehled dokumentů – Zpřehlednili jsme záložku Dokumenty, nově si přehled pamatuje Vaše poslední filtry

Opravy

  • Opravena chyba, kdy se v dialogu v dokumentech pro podpis zobrazovaly i dokumenty, které uživatel neměl podepsat.
  • Opravena chyba, kdy protistrana, která měla ve jménu číslo nemohla podepisovat.
  • Opravena chyba, kdy byl odesílatelem notifikace o novém dokumentu Signi.com místo názvu společnosti, která odesílala.
  • Uživatelé podepisující podpisovou rolí už vidí i přílohy dokumentů.

Vývojářský koutek

Integrační scénář Google Drive > Signi

Udělat potřebnou integraci snadno a rychle je snem všech. V předchozím období jsme zveřejnili příklad integračního scénáře pro doplňování údajů do vzoru v Signi – MAKE / Integromat  “Google Form  > Signi s předáním údajů do vzoru”. Příklad lze jednoduše stáhnout, nahrát do vašeho účtu na MAKE / Integromat a upravit dle svých potřeb během chvíle.

Nyní jsme přidali příklad podepsání dokumentu z předaného souboru – MAKE / Integromat “Google Drive > Signi s předáním souboru”. Je řešením pro situace, kdy vaše aplikace umí vytvořit soubor k podpisu a zároveň dodat data o tom, kdo má kdy co jak podepsat. Opět si ho lze jednoduše stáhnout a upravit.

Více v nápovědě. V případě zájmu o aktivaci Signi API, která je pro zprovoznění integrace potřebná, nás kontaktujte na sales@signi.com.

P.S. Obdobné příklady připravujeme i pro MS Power Automate připravujeme. Stay tuned.